12 Haziran 2016 Pazar

Gönülsüz Muhafız Kitap Yorumu

Gönderen Unknown zaman: 08:50:00
Kitap Adı: Gönülsüz Muhafız
Yazar: Melissa J. Cunnıngham
Yayın: Kaldırım Yayınları
Sayfa: 352
Puanım: 3/5








  Karanlık ve tehlikeli, asi genç Brecken Shaefer'in muhafızı olmak göründüğünden çok daha zor.
  Ölüm, 16 yaşındaki Alisa Callahan'ın sandığı gibi bir şey değildi. Yumuşak ve pembe renkli bulutların üzerinde, büyü
kannesi ve en iyi arkadaşıyla birlikte sonsuzluğa uzanmak en büyük hayaliydi. Kısacık hayatında birden fazla acı verici tecrübeyle karşılaşmış olmasının bir mükafatı olacaktı herhalde. Ancak ne yazık ki kendi canınıza kıydığınızda, o sonsuz mükafatları elde etmek o kadar da kolay olmuyordu.
  Alisa; intiharının bedelini ödemek üzere muhafızlık yapmak zorundadır. Bu kolay bir iş gibi görünse de, Alisa'nın korumak zorunda olduğu gencin tehlikeli bir sırrı vardır ve kesinlikle hayatında Alisa'yı istememektedir.
  Brecken Shaefer sıradan bir genç değildir. Özel yetenekleri, Alisa'nın ölümden sonraki hayatını kabusa çevirecektir. İkisi arasında bir takım duygular filizlenmeye başladığındaysa, olaylar kontrolden çıkar. Alisa, kendi içindeki şeytanla yüzleşmek bir yana, Breckhen'ı korumak için, ikisinin de ruhlarını tamamıyla yok etmek üzere olan bir iblisle de yüzleşmek zorundadır.
  Alisa geçmişinden saklanmaktan yorgun düşmüştür. En kolay şey kaçıp gitmekken, Brecken ona dayanma gücü verebilecek midir?


  

  
Herkese merhaba:))) Güzel bir pazar gününde oturup, bitirdiğim kitabın yorumunu paylaşmak istedim inşallah sizlere de kitap hakkında bir fikir vermiş olabilirim. Yine önce konusundan biraz bahsedeyim sonrasında da kendi düşüncelerime geçeyim.
  Alisa adında 16 yaşında bir kız var. Geçmişinde en yakın arkadaşı olan Natty'nin babası tarafından ikisi de tacize uğruyorlar ve bunu kimseye söyleyemiyorlar. Natty, Alisa'nın tek dostudur ve kanserden dolayı Alisa Natty'i kaybeder. En yakın arkadaşının ölümünün ardından Alisa kendisini bir türlü toplayamaz antidepresan hapları kullanır fakat bu haplar Alisa'yı daha da kötü yapar ve Alisa'yı intihara sürükler. Alisa kendi sürdüğü arabasıyla intihar eder her şeyden kurtulmak için ama istediği gibi gitmez hiç bir şey. Öbür tarafta bir ayrım vardır cennet ve ruh hapishanesi olmak üzere. Alisa tam orta yerdedir ya cennete gidecektir yada ruhlar hapishanesine. Seçimi Alisa'ya yaptırıllar ya dünyaya dönüp muhafızlık görevini tamamlayıp cennete girecek yada ruhlar hapishanesine girecektir. Alisa seçimini muhafız olmak yönünde yapar ve dünyaya görünmez bir şekilde gönderilir. Alisa'yı sadece muhafızlığını yaptığı Brecken görebiliyordu.
Brecken 17 yaşında bir genç, Annesini küçük yaşında kaybetmiş babası da başka bir şehirde çalıştığı için eve gelip gidemiyor İki kardeşinin de sorumluluğunu taşımaya çalışıyor ama tabii ailenin eksikliği Brecken'e kötü işler yaptırabiliyor ve Alisa'da onu bu durumdan koruyup kurtarmaya çalışıyor. Tabii bu ikili birbirlerine zamanla aşık oluyorlar ama Brecken'in Jill adında bir kız arkadaşı var aynı zamanda hiç de iyi niyetli olan bir kız değil, bunu anlayan Alisa Brecken'i ondan da uzaklaştırmaya çalışıyor ve olaylar zinciride bu şekilde gelişiyordu şimdi devamını getirmek çok fazla size kitabı anlatmak olur ve kitabın merak ettirecek tarafı kalmaz. Konusundan bahsettiğimize göre şimdi benim düşüncelerime gelebiliriz. :)
  




  Belki de en zorlandığım şey kitaplar hakkında yorum yapmak. Hem düşündüklerimi sizinle paylaşmak hem de kitaba haksızlık yapmamak için her kitapta olabildiğim kadar nesnel olmaya çalışıyorum ve bu yüzden de her zaman önce sadece konusundan bahsediyorum yorumumla kimseyi etkilememem için.
  Öncelikle ilk gözüme çarpan yerden yani kapağından başlayayım. Kapağını sanırım kitap hakkında hiç bir fikir edinmeden yapmışlar çünkü Alisa 16 yaşında kapaktaki kız 26 yaşında ayrca kitapta dikkati çeken sarı saçlar Alisa'nın saçları değil çünkü Alisa'nın saçları okuduğuma göre kahverengiydi. Benim yanına süs olarak koyduğum meleğim bile bence Alisa'ya daha çok benzemiş.:)) İkinci dikkatimi çeken bir nokta da kitabın arka kapak yazısı oldu. Kapakta okuduğum kadarıyla öyle bir heyecanlandım, öyle bir heyecanlandım ki, bu kitapta neler neler olur arka kapak yazısı bile böyleyse dedim ama beklediğim gibi olmadı biz yine umduğumuzu değil bulduğumuzu okuduk.
  Kitabı konu olarak ve verdiği dersler bakımından çok beğendim. İntihar hakkında bize öyle güzel dersler veriliyordu ki bu benim çok hoşuma gitti. Hani bazen deriz ya ölsek kimsenin umurunda olmayacağız diye, hiç öyle bir durum olmuyormuş somut bir şekilde anladığımı söyleyebilirim kitap sayesinde. Muhafızlık yaptığı zamanlarda ailesinin yanına gitmesine izin veriyorlardı, ailesi onu göremiyordu ama o ailesinin ne kadar zorluk çektiği onlara neler yaşattığı çok güzel anlamış olmuştu. Hatta öldükten sonra kendi mezarına gitmesi bile beni çok etkilemişti açıkçası, bulunduğu durum orada çok güzel bir şekilde betimlenmişti. Bir diğer güzel bir ders almamız gereken konu da, bize zarar veren insanları affetmemiz. Bu konu kitapta çok güzel bir şekilde işlenmişti. Affetiğimiz zaman aslında bizim ne kadar rahatlayacağımız çok güzel anlatılıyordu. Ama sonrasında hayal kırıklığı yaşadım, kitap bir anda sanki başka birinin kalemine düşmüş gibi değişti. 
  Alisa ve Brecken karakterlerini tam olarak benimseyemedim. Brecken arka kapak yazısındaki gibi kesinlikle serseri değildi Alisa'yı zorlayabilecek bir kaç durum dışında enteresan bir şey yoktu. 
Kitap anlatımı akıp gitmiyordu, olaylar çok durağan geçiyordu, bu çevirmenden dolayıda olabilir tabi bilmiyorum. Kitabın sonlarında da yaşanan olaylar çok fazla hızlı geçti biraz kitabın sonu, oldu bittiye getirilmiş gibi hissettirdi.
Duygu betimlemeleri ve mekan betimlemeleri yapılmamıştı ve bu yüzden olayları gözümüzde canlandırmakta zordu aynı zamanda karakterlerin duygularına da çok hakim olamıyorduk zaten karakterlere de ısınmak söz konusu değildi.
Alisa ve Brecken birbirlerini nasıl sevmeye başladılar yada en önemlisi Alisa sonuçta bir ruhtu nasıl bu olumsuzluklarla başa çıkabiliyorlardı? Bunlar kitabın bana göre eksik kaldığı noktalardı.
Ama fantastik kitaplar okumayı seviyorsanız bu kitabı yine de tavsiye edebilirim hiç bir şey kaybetmezsiniz bence. Benim yorumum bu kadardı. Dilerim beğenmişsinizdir. Hepinize iyi okumalı günler diyorum. Hoşçakalın... 

''Erkeklere güvenmiyor olmam, onlardan işe yaramayacak biçimde etkilenmeme engel değildi.''

''Nereye gidersen git, hava nasıl olursa olsun, kendi güneş ışığını yanında götür.''

''Onun fikirlerine güvendiğimi ona göstermezsem aramızda bir ilişki başlayamazdı.''
  
''Çoğu insan anlamıyor. Zaman geçip de ölene kadar hiçbir şeyi anlamıyoruz.''

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Frambuaz Tadında Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review