20 Haziran 2016 Pazartesi

Tembellik Hakkı Kitap Yorumu

Gönderen Unknown zaman: 14:43:00
Kitap Adı: Tembellik Hakkı
Yazar: Paul Lafargue
Yayın: Kırmızı Kedi Yayınevi
Sayfa: 66
Puanım: 5/5








  Damadı olduğu Marx'tan ve Proudhon'dan etkilenmiş sıradışı Fransız Marksisti Paul Lafargue'ın zamana meydan okuyan manifesto niteliğindeki metni Tembellik Hakkı, kapitalizmim vahşi çalışma koşullarına olduğu kadar, çalışmaya övgüler düzen 20.yüzyılın Marksist klişelerine de erkenden savaş açmış bir eserdir. Bu kısa ve özlü metin, bir aylaklık övgüsünden ziyade, egemen liberal amentünün beyinleri istilasına karşı bir uyarıdır.



  Herkese selammm. :))) Ramazan ayının böyle sıcak ve güzel günlerinde umarım herkesin keyfi de yerindedir. :) Tembellik hakkı kitap yorumuyla bu sefer karşınızdayım... Bir günde okuyabileceğiniz bir kitap. Kısa olmasına rağmen size bir çok bakış açısı kazandıracağını düşündüğüm bir kitap oldu aynı zamanda da. 
  Kitapta belli başlı bir olay örgüsü yoktu. Yazar tamamen düşüncelerini yazmıştı. Kitap hakkında ne konuşabilirim tam olarak bilemiyorum. Genel olarak, kitabın konusunu, yazarın bakış açısını çok sevdim ve dili de hiç ağır değildi. Kitap kendisini sıkmadan okutturabiliyordu.  Kitabın bir çok yerinde önemli ayrıntılar ve güzel örnekler de yer alıyordu. Kesinlikle sürüp giden alışkanlıklara, bize dayatılan kadere, her zaman bizim seçimimiz olmayan ama yapmamız gereken işlere karşı çok güzel karşıt düşüncelerle dolu olan bir kitaptı. Kapitalizme karşı yazılmış çok anlamlı bir kitaptı. Kısa olmasına rağmen içinde, okuyup fikir alınabilecek kocaman bir dünya barındırıyordu. 
  Eğer tarihe ve bu tür konulara merakınız varsa ya da en azından bu konularda bir nebze fikir almak isterseniz bu kitabı kesinlikle tavsiye edebilirim. 
Benim kitap hakkındaki düşüncelerim bu kadar. Kısa oldu biraz ama söyleyebileceğim her şeyi söylediğimi düşünüyorum. Eğer merak ettiğiniz başka şeyler varsa yorum olarak yada mailden bana ulaşabilirsiniz. :) 
Bol okumalı günler diliyorum. İçinizdeki dünyadan asla ayrılmayın...

''Tembellik edelim her konuda; 
sevmek için, içki içmek, bir de tembellik etmek hariç.''

''Çağımızın çalışma yüzyılı olduğu söyleniyor;
aslında acının, sefaletin ve çürümenin yüzyılı.''

''Yoksul uluslar, halkın rahat ettiği usulardır;
zengin uluslarda ise halk genelde yoksuldur.'' 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Frambuaz Tadında Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review